<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå er tunnelkjøring et krav i førerkortopplæringen

Et nytt EU-direktiv gjør at alle som skal ta førerkort i Norge fra i år må testes i tunnelkjøring.

    Publisert 2. jan. 2016 kl. 15.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 111 ord
    Tunnel - Foto: Scanpix

    Det nye kravet gjelder i alle klasser. I dag er tunnelkjøring bare en del av teoriprøven for førerkort klasse B, men framover skal den også inkluderes i den praktiske opplæringen og testingen.– Målet er å øke bevisstheten rundt det å kjøre i tunnel og de ekstra utfordringene det kan gi, sier seksjonssjef Dag Terje Langnes i Statens vegvesen til NRK.Krav til kjøring i tunnel blir imidlertid bare et krav i områder der det er mulig å få til. Kjøreskoler som ligger langt fra tunneler, får unntak. Dette betyr at Trafikkskolen Kirkenes, som har rundt 25 mil til nærmeste tunnel, er blant dem som ikke må endre mye på vanlig praksis. (©NTB)