<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nord Korea: – Vellykket testing av hydrogenbombe

Nord-Korea opplyser at landet har utført sin første vellykkede prøvesprenging av en hydrogenbombe.

  Publisert 6. jan. 2016 kl. 05.50
  Oppdatert 6. jan. 2016 klokken 05.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 89 ord
  Kim Jung-Un, leder i Nord-Korea - Foto: AP

  Etter den angivelige testingen, har myndighetene i Sør-Korea og USA registrert et jordskjelv med en styrke på 5.1.Skjelvet skal ha truffet 49 kilometer unna Punggye-ri, der Nord-Korea har utført atomprøvesprengninger tidligere.Meteorologisk institutt i Sør-Korea mener sier skjelvet fant sted nær like under bakken, mens det amerikanske jordskjelvsenteret, USGS, opplyser at det hadde en dybde på 10 kilometer.Nord-Korea har tidligere utført fire atomprøvesprengninger. Den forrige, som fant sted i februar 2013, utløste et lignende skjelv som ble målt til 4,9. Prøvesprengingen kommer to dager før president Kim Jong-Uns bursdag. (©NTB)