<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finansminister advarer mot «brexit»

Går Storbritannia ut av EU, vil det utgjøre et «økonomisk sjokk» for landet, mener finansminister George Osborne.

Publisert 26. feb. 2016 kl. 11.36
Oppdatert 26. feb. 2016 klokken 11.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
George Osborne. AP Photo

– Vi har sett verdien på pundet falle, og det minner oss på at dette ikke er noen politisk selskapslek, sier Osborne til BBC.– Dette handler om folks arbeidsplasser, om levebrød og om levestandard. Det å gå ut av EU vil føre til et dypt, økonomisk sjokk for landet, for oss alle, og jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å hindre at det skjer, fremholder han.Britene holder folkeavstemning om fremtiden i EU 23. juni, og Osborne advarer mot store konsekvensen for økonomien om de skulle velge å stemme for en utmelding i en såkalt brexit.– Den globale økonomien opplever større farer og større usikkerhet enn på noe annet tidspunkt siden finanskrisen i 2008. Så dette vil være det verst tenkelige tidspunktet for Storbritannia å gamble på å gå ut av EU på, sier finansministeren.