<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

G20 advarer mot brexit

Finansministrene i G20 advarer mot at Storbritannia forlater EU og sier en såkalt brexit ville være et sjokk for verdensøkonomien.

Publisert 28. feb. 2016 kl. 00.59
Oppdatert 28. feb. 2016 klokken 01.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord

Det var på oppfordring fra den britiske finansministeren George Osborne at G20s finansministre og sentralbanksjefer inkluderte en eventuell brexit på lista over risikoer og sårbarheter som truer verdensøkonomien.Brexit sto ikke på den opprinnelig listen, men det var ingen som motsatte seg oppfordringen fra Osborne på G20-møtet i Shanghai lørdag.IMFs direktør Christine Lagarde sier brexit ble satt på listen med en gang møtet åpnet. Også USAs finansminister Jacob Lew understreket hvor viktig det er at britiske velgere stemmer for å bli i EU i folkeavstemningen i juni.I London utfordret samtidig borgermester Boris Johnson statsminister David Cameron ved å oppfordre medlemmene av Camerons regjering til å slutte seg til kampanjen for et nei til EU.I et intervju med avisa The Telegraph sier han at han ønsker å få medlemmene av regjeringen til å ombestemme seg. De fleste av dem vil at Storbritannia skal forbli i EU.Ifølge den siste meningsmålingen til avisa The Independent har støtten til nei-siden økt til 52 prosent fra 48 prosent. Samtidig har ja-siden falt fra 52 til 48 prosent i løpet av den siste måneden.