<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Tror at Hillary er i mål i løpet av neste uke

Hillary Clinton ga en utstrakt hånd til Bernie Sanders etter å ha vunnet Demokratenes nominasjonsvalget i New York. Historieprofessor Ole O. Moen sier hun ser fram mot presidentvalget.

  Publisert 20. apr. 2016 kl. 07.55
  Oppdatert 20. apr. 2016 klokken 07.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 170 ord
  Hillary Clinton (AP Photo/Robert F. Bukaty)

  – Clinton kom sterkt tilbake, og fikk trolig med seg over 130 delegater fra New York. Med superdelegatene har hun da en ledelse på 700 delegater. Dette er et vendepunkt for henne, sier Moen til NTB.Selv om flere av nominasjonsvalgene neste uke er i det såkalte rustbeltet nordøst i landet, der Bernie Sanders har mange støttespillere, tror han Clinton snart er i mål i nominasjonskampen.– Dette er lukkede nominasjonsvalg, og det betyr at det er de partitro som stiller opp. Så jeg tror at Hillary er i mål i løpet av neste uke, sier Moen.Også på republikansk side tror Moen at det nærmer seg en avklaring etter at Donald Trump vant og Ted Cruz gjorde et svært dårlig nominasjonsvalg i New York. Partiets regler kan imidlertid gjøre at Trump møter motstand på landsmøtet.– Republikanernes problem er at ledelsen ikke liker noen av dem. Da må man kanskje hente inn John Kasich eller Paul Ryan. Reglene tilsier at man kan stille benkeforslag, en «dark horse», dersom ingen får flertall, forklarer Moen.