<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser vedlikeholdssvikt ved kommunalboliger i Oslo

Oslo kommune ble torsdag kritisert av Leieboerforeningen for å ta for stort utbytte fra leieinntektene, på bekostning av vedlikehold i kommunalboligene. Det kjenner ikke selskapet som drifter boligene seg igjen i.

    Publisert 21. mai 2016 kl. 08.40
    Oppdatert 21. mai 2016 klokken 08.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord

    – Vi bruker 300 millioner kroner i året på vedlikehold, rehabilitering, drift og småreparasjoner, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i selskapet Boligbygg Oslo KF (BBY), som drifter Oslo kommunes kommunale bygg, til Dagsavisen.Leieboerforeningen med daglig leder Lars Aasen i spissen krevde torsdag utbyttestopp til vedlikeholdet blir tatt hånd om. Han beskriver elendige standarder i boligene med sopp, råte og vann som renner gjennom taket.– Dette er beskrivelser jeg ikke kjenner meg igjen i. Vi har i løpet av de siste ti årene rehabilitert over 3.000 bad. Men vi har flere eiendommer der det er planlagt våtromsrehabiliteringer i løpet av de nærmeste årene. Dette er store investeringer vi må ta etter tur, sier Øyen i BBY.Ifølge styrets beretning fra 2015 er det et etterslep i vedlikehold på 1,4 milliarder kroner, samtidig har kommunen planer om å ta ut 390 millioner kroner i utbytte fra utleie i 2016.