<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cruz trekker seg fra nominasjonskampen

Ted Cruz gir opp forsøket på å bli USAs neste president etter nederlaget i nominasjonsvalget i Indiana.

    Publisert 4. mai 2016 kl. 05.55
    Oppdatert 4. mai 2016 klokken 05.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 244 ord

    Det kunngjorde Cruz i sin tale etter det skuffende resultatet i delstaten.– Fra starten av har jeg sagt at jeg vil fortsette så lenge det finnes en levedyktig vei mot presidentvalget. I kveld er jeg lei meg for å si at denne veien er blitt stengt, sa Cruz til sine tilhengere i Indianapolis.– Vi har gitt alt, men velgerne har valgt en annen vei. Så vi legger ned vår kampanje. Men vi legger ikke ned vår kamp for frihet, fortsatte Cruz.Stemmetellingen i Indiana er ikke ferdig, men Donald Trump ligger an til en klar seier i delstaten. Nå er bare han og Ohio-guvernør John Kasich igjen i feltet som kjemper om å bli Republikanernes kandidat til presidentvalget i november.Trump er allerede sikret brorparten av landsmøtedelegatene i Indiana og er langt foran Kasich i sammendraget, men sistnevnte lovet tirsdag kveld at han fortsetter sin valgkamp.Idet 60 prosent av stemmene i delstaten er talt opp, ligger Trump an til å få 53 prosents oppslutning. Cruz tar 37 prosent av stemmene så langt, mens Kasich får fattige 8 prosent.I sin tale takket Cruz alle som har stemt på ham og stått på for å få ham nominert.– Takk til hver og en av dere patrioter som har kjempet så hardt for å redde vår nasjon.1.237 delegater kreves for å vinne nominasjonen innen landsmøtet i Det republikanske partiet i juli. Trump hadde sikret seg 956 før nominasjonsvalget i Indiana, mens Ted Cruz hadde støtte fra 546 delegater. (©NTB)