<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Briter googler febrilsk for å finne ut hva EU er

«Hva er EU?» Det er hva svært mange googlende briter har spurt om dagen etter den skjebnesvangre folkeavstemningen.

    Publisert 25. juni 2016 kl. 07.10
    Oppdatert 25. juni 2016 klokken 07.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord

    Ifølge Google var spørsmålet det nest hyppigste om EU blant britiske Google-brukere fredag.Blant andre spørsmål som britene søkte svar på, var: «Hva betyr det å forlate EU?» og «Hva vil skje når vi har forlatt EU?»Nyheten om at et flertall av velgerne stemte for å melde landet ut av EU, kom som et sjokk på omverdenen. Nå kan det se ut som om også britene selv er en smule sjokkert. Enkelte velgere har uttalt at de angrer på at de stemte ut.– Selv om jeg stemte for utmeldelse, våknet jeg i dag tidlig og virkeligheten traff meg. Hvis jeg hadde hatt muligheten til å stemme igjen, ville det vært for å bli værende, sier en kvinne til nyhetskanalen ITV News.Kampen mot innvandring har vært en av ut-sidens viktigste valgkampsaker, noe som har hatt stort gjennomslag blant briter som er redde for at de vil få enda dårligere levekår som følge av stor innvandring fra blant annet østeuropeiske EU-land. Nå ser det ut som om de også er redde for at en utmeldelse vil ramme dem økonomisk. Dagen etter folkeavstemningen var blant annet preget av stor uro på børsene og pessimistiske utsagn fra en rekke eksperter.