<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nigel Farage beskyldte EU for å ha ignorert folkeviljen

UKIP-leder Nigel Farage forsvarte seg og brexit under en debatt i EU-parlamentet om den britiske folkeavstemningen om å forlate unionen.

Publisert 28. juni 2016 kl. 15.50
Oppdatert 28. juni 2016 klokken 15.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Alastair Grant

Nigel Farage minnet forsamlingen om at de lo av ham da han for mange år siden ble valgt inn i EU-parlamentet og sa han ville føre Storbritannia ut av EU.– Nå ler dere ikke, sa han og spådde at Storbritannia ikke blir det siste landet som forlater unionen.Farage, som var blant lederne av kampanjen for å forlate EU, langet ut mot nedskjæringspolitikken til EU og sa at det var den det britiske folket stemte mot.Han anklaget sine parlamentskolleger for å fornekte virkeligheten om EU og for aldri å ha fortalt sannheten til EU-borgerne. Han beskyldte dem for å ha ignorert folkeviljen og innført unionen imot folkets vilje.Men han gjorde det samtidig klart at Storbritannia ikke snur ryggen til Europa, og han ba alle nå opptre som voksne, realister og pragmatikere for å gjøre det beste ut av situasjonen og arbeide fram en god avtale mellom Storbritannia og EU. (©NTB)