<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sier nei til ny rullebane på Gardermoen

Oslo kommune sier nei til en tredje rullebane på Gardermoen, og begrunner det med at en utbygging vil føre til økt flytrafikk og ytterligere utslipp av klimagasser.

    Publisert 27. juni 2016 kl. 07.26
    Oppdatert 27. juni 2016 klokken 07.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord

    – Utvidelsen er ikke i tråd med de overordnede klimamålene. Derfor går Oslo mot en tredje rullebane på Gardermoen, heter det i en høringsuttalelse fra Oslo kommune i forbindelse med arbeidet med Nasjonal transportplan 2018-2029, skriver Dagsavisen.Flertallet i Oslo bystyre vil heller ha en større satsing på lyntog mellom store norske byer og til utlandet.– Vi må planlegge for en klimavennlig fremtid. Da må vi bygge ut jernbanen i stedet for å legge til rette for enda mer flytrafikk, sier byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG).I februar anbefalte Avinor utbyggingen av en tredje rullebane da transportetatene presenterte sine planer for kommende nasjonale transportplan i februar.– Prognosene tilsier at transporten vil fortsette å øke og at det blir behov for en ny rullebane rundt 2030, skrev Avinor i sin rapport. (©NTB)