<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

90 drept, over 1.000 såret i tyrkisk kuppforsøk

90 mennesker ble drept og 1.154 såret i kuppforsøket i Tyrkia natt til lørdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

    Publisert 16. juli 2016 kl. 07.29
    Oppdatert 16. juli 2016 klokken 11.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord

    90 mennesker ble drept og 1.154 såret i kuppforsøket i Tyrkia natt til lørdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.Tidligere var det meldt at 60 mennesker var drept, de fleste sivile. Også 16 tyrkiske politifolk er blant de drepte. Til sammen er 1.563 offiserer i Tyrkias væpnede styrker arrestert etter kuppforsøket natt til lørdag, og tidlig lørdag morgen overga nær 200 soldater seg i det militære hovedkvarteret.Arrestasjonene er gjennomført over hele landet, ifølge det statlige nyhetsbyrået.De fleste av de drepte er sivile.En tjenestemann som snakker mot løfte om anonymitet, sier minst 150 sårede har kommet inn til sykehuset Haydarpasa Numune i bydelen Üsküdar på den asiatiske siden av Bosporos-stredet i Istanbul.I morgentimene er situasjonen fortsatt kaotisk i Tyrkia. Kampfly har angrepet stridsvogner som kuppmakerne hadde plassert ut ved presidentpalasset i hovedstaden. Det meldes om sporadisk skyting både i Istanbul og i Ankara. (©NTB)