<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anniken er kritisk til Anniken

Stortingsrepresentant og tidligere arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) er kritisk til arbeidsminister Anniken Hauglies (H) forslag om innstramming i arbeidsavklaringspengene.

  Publisert 11. juli 2016 kl. 06.40
  Oppdatert 11. juli 2016 klokken 06.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord
  Anniken Huitfeldt - Foto: Scanpix

  – Forslaget viser manglende handlekraft, sier Huitfeldt til VG .Hun frykter at flere kan havne på trygd, om reglene blir strengere.– Alternativet for mange er tidlig uføretrygd, hvis de ikke følges opp med gode tiltak som følges videre opp i arbeidslivet, sier Huitfeldt.Hun mener også at regjeringen har vært for trege med å fremme forslaget.– Regjeringen sa de ville ha ned antall unge som gikk på sosialhjelp og uføre på trygd. Men det er bare blitt flere av dem siden de kom i posisjon, sier Ap-representanten.Fredag varslet regjeringen at de ville avgrense målgruppen som kan få arbeidsavklaringspenger og å begrense hvor lenge man kan motta ytelsen. Samtidig skal brukerne få tettere oppfølging mens de mottar arbeidsavklaringspenger (AAP), varslet arbeidsministeren fredag. (©NTB)