<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BBC: May blir trolig statsminister

Andrea Leadsom trekker seg trolig fra lederkampen i toryene, erfarer BBC. Theresa May står dermed igjen som eneste kandidat til å overta som Storbritannias statsminister.

    Publisert 11. juli 2016 kl. 13.19
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 93 ord

    May er storfavoritt til å overta for David Cameron som partileder og regjeringssjef når han går av i september. Ifølge BBCs kilde i De konservative kommer Leadsom til å trekke sitt kandidatur klokka 13.Det kan bety at en ny toryleder og statsminister kommer på plass mye raskere enn i september. Hvis lederstriden avklares, vil mange spørre seg hvorfor Cameron skal bli sittende stort lenger, skriver BBC.Cameron kunngjorde sin avgang da resultatet av folkeavstemningen i juni ble klart. Et flertall trosset hans råd og stemte for at Storbritannia skal meldes ut av EU. (©NTB)