<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brende om Nice: – Dypt sjokkert

Utenriksminister Børge Brende sier han er dypt sjokkert over det som har skjedd i Nice.

    Publisert 15. juli 2016 kl. 05.08
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord

    – Mine tanker går til de som er rammet, deres familier og pårørende, sier Brende i en melding på Twitter natt til fredag.Utenriksministeren er i Mongolia hvor han deltar på et møte i ASEM, som er den sentrale møteplassen for politisk dialog mellom europeiske og asiatiske land. Han sier møtet er preget av hendelsen i Frankrike.– Her er europeiske ledere som Tysklands Angela Merkel, Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault og EU-president Donald Tusk. Alle har tatt voldsom avstand fra det som har skjedd og fordømt det. Nå diskuterer man hvordan man skal håndtere kampen mot terror bedre fremover, sier Brende i et intervju med NRK.Sent torsdag kveld ble minst 80 mennesker drept da en lastebil kjørte inn i en stor folkemengde ved havnepromenaden i Nice. Frankrikes president François Hollande sier angrepet var terror.– Vi forholder oss til det presidenten har slått fast om at det er terror og om opprinnelsen til denne terroren, sier Brende. (©NTB)