<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det smalt så bakken ristet og folk om løpende

Det hørtes flere eksplosjoner utenfor flyplassen i Istanbul fredag kveld.

    Publisert 16. juli 2016 kl. 10.50
    Oppdatert 16. juli 2016 klokken 10.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 248 ord

    – Folk kom skrikende og løpende inn og gjemte seg, forteller Fredrik Iversen, som befinner seg på Atatürk-flyplassen med familien sin.Familien Iversen og en annen småbarnsfamilie skulle bare mellomlande på Istanbuls internasjonale flyplass. De skjønte det var dramatisk da de etter å ha gått av flyet, ble geleidet en annen vei enn det som er normalt.– Plutselig kom det flere løpende og skrikende inn på flyplassen og gjemmer seg. Vi hørte også noen eksplosjoner som gjorde at det ristet i bakken, forteller Iversen til NTB.Han og hans reisefølge har siden de ankom flyplassen, befunnet seg i en lounge i kjelleren.– Vi har ikke fått noe informasjon. Ingen vet noe. De ansatte ved flyplassen er de som virker mest engstelige. Etter hvert ble de byttet ut med noen som var roligere, og de kunne fortelle at det er trygt der vi befinner oss, sier Iversen.– Vi var ikke så engstelige for at det skulle skje noe med oss, for det var ikke turister de var ute etter, legger han til.Småbarnsfaren forteller at de har fått sovet litt på et lekerom i kjelleren, og at det nå har roet seg ned på og utenfor flyplassen.– Det står go to gate på flere av flyavgangene, og på et av flyene på tavla står det nå last call. Så det virker som det skjer noe. Men vi har ikke fått noen informasjon om at flyplassen har åpnet igjen, sier Iversen, som håper at de i løpet av dagen kan reise videre. (©NTB)