<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Han blir ny britisk finansminister

Tidligere utenriksminister Philip Hammond blir ny britisk finansminister etter George Osborne.

  Publisert 14. juli 2016 kl. 05.16
  Oppdatert 14. juli 2016 klokken 05.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 109 ord
  Den britiske politikeren Philip Hammond - Foto: AP

  Utnevnelsen av Hammond er den første den nye statsministeren Theresa May kunngjør etter at hun onsdag overtok som statsminister i Storbritannia.Hammond var utenriksminister i David Camerons regjering.Fox tilbake i regjeringBritenes tidligere forsvarsminister Liam Fox blir ny minister for internasjonal handel.Den nye ministerposten blir viktig i statsminister Theresa Mays regjering når britene går ut av EU og søker nye markeder. Fox er en erfaren politiker og har tidligere vært forsvarsminister for De konservative. Brexit-ministerDen ferske statsministeren May oppretter en egen ministerpost for brexit-forhandlingene og gir jobben til den tidligere Europa-ministeren David Davis.Den erfarne Tory-politikeren prøvde i sin tid å bli ny leder i De konservative, men ble slått av David Cameron.