<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har sendt ut arrestordre på 42 journalister

Tyrkiske myndigheter har sendt ut en arrestordre på 42 journalister i forbindelse med kuppforsøket 15. juli, ifølge en lokal TV-kanal.

  Publisert 25. juli 2016 kl. 10.30
  Oppdatert 25. juli 2016 klokken 10.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 104 ord
  Lefteris Pitarakis

  Det er fremdeles uklart om noen av journalistene har blitt pågrepet.Nazil Llicak, som i 2013 ble sparket fra den regjeringsvennlige avisen Sabah Daily, er én blant de 42 journalistene det er utstedt arrestordre på.Llicak fikk sparken etter å ha kritisert flere tyrkiske ministere som ble avslørt i en korrupsjonsskandale.Regjeringen i Tyrkia anklaget i 2013 den USA-baserte predikanten Fethullah Gülen for å være involvert i korrupsjonsskandalen. Tyrkiske myndigheter beskylder også tilhengere av Gülen for å stå bak det mislykkede kuppet denne måneden. I forrige uke meldte menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International at tyrkiske myndigheter har fratatt 34 journalister presseakkrediteringen og i tillegg har sperret over 20 nyhetskanaler. (©NTB)