<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hvem er best egnet til å styre landet?

33 prosent av velgerne mener Ap-leder Jonas Gahr Støre er best egnet til å styre Norge, mens 29 prosent holder en knapp på statsminister Erna Solberg (H).

    Publisert 25. juli 2016 kl. 06.08
    Oppdatert 25. juli 2016 klokken 06.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 96 ord

    Det viser en ny spørreundersøkelse gjort av Ipsos for Dagbladet. Samtidig viser tallene fra juni-undersøkelsen at mange er fornøyde med jobben Solberg gjør som statsminister. 47 prosent svarte at hun gjør en god jobb, mens 40 prosent svarte middels.Valgforsker Frank Aarebrot er ikke overrasket over at målingene viser forskjellige tendenser.– Det går utmerket godt an å mene at Erna gjør en god jobb, men samtidig si at Jonas ville være en enda bedre statsminister, sier han.Aarebrot tror ikke nødvendigvis at 2017-valget blir en statsministerduell og mener småpartiene vil bli avgjørende for hvem som får makta. (©NTB)