<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hvor mange asylsøkere bør Norge ta imot?

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) varslet tirsdag at asylinnstrammingene vedtatt i juni ikke er stramme nok. Det får KrF og Venstre til å reagere.

    Publisert 27. juli 2016 kl. 12.44
    Oppdatert 27. juli 2016 klokken 12.50
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 355 ord

    Kun kort tid etter at Stortinget vedtok de omstridte asylinnstrammingene 10. juni, gikk innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ut i Dagbladet og sa at hun ønsker strengere tiltak for å hindre at flere søker asyl i Norge– Hun har nok arbeid på pulten sin fra før og bør konsentrere seg om det, sier næringspolitisk talskvinne Line Hjemdal (KrF) til NTB.KrF og Venstre mener nå Listhaug bør bruke tiden fremover på å effektivisere de punktene som nylig ble vedtatt, istedenfor å kjempe om nye tiltak.– Angriper de mest sårbareListhaug uttalte til Dagbladet at det er «dumt for landet at vi ikke får strammet inn mer» og understreker at hun ønsker strengere vilkår for familiegjenforening og i regelverket for enslige mindreårige asylsøkere.– Jeg biter meg merke i at hun retter seg mot de mest sårbare gruppene i samfunnet. Våre familier og våre barn. Listhaug kjenner Krfs hjertevarme for mindreårige, og vi er glade for å være et konstruktivt motparti til slik politikk, sier Hjemdal.Samtidig har innvandringsministeren kritisert samarbeidspartiene for manglende kriseforståelse fordi antallet asylankomster var lavere enn på lenge da innstrammingene skulle vedtas. Hjemdal understreker at KrF er beredt til å endre politikk hvis det blir påkrevd, men ser ingen grunn til at de ferske vedtakene må endres med det første.– Vi har sagt at vi skal ha en politikk som gir beskyttelse til de menneskene som trenger det. Så må vi jobbe på flere fronter så vi får mer rom i verden, slik at mennesker slipper å flykte, uttaler Hjemdal.– Vi kan ikke bli en frihavnHøyres innvandringspolitiske talskvinne, Ingjerd Schou, utelukker ikke at regjeringen må vurdere nye innstrammingstiltak.– Vi har kommet et godt stykke på vei, men vi er veldig tydelige på at vi følger situasjonen nøye, spesielt hvordan Danmark og Sverige fører sin asylpolitikk, sier Schou til NTB.Hun mener Arbeiderpartiet også bør være opptatt av at Norge ikke fører en mildere asylpolitikk enn våre naboland, slik at vi blir en frihavn for flyktninger og asylsøkere.– Det er ingen hemmelighet at Høyre og Frp skulle sett at innstrammingene fra juni ble strengere, men vi er også fornøyd med det vi fikk til da, sier Schou.