<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener regjeringen somler med gjeldsregister

Opposisjonspolitikere på Stortinget mener regjeringen gjør for lite for å regulere markedet for forbrukslån. De ber om fortgang i arbeidet med et gjeldsregister.

    Publisert 28. juli 2016 kl. 05.40
    Oppdatert 28. juli 2016 klokken 05.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord

    I tre år har et gjeldsregister for kreditt- og forbrukslånskunder blitt diskutert. Samtidig har antallet inkassosaker fra forbrukslån økt med hele 30 prosent det siste året, ifølge Dagens Næringsliv. – Regjeringen har i stor grad stått og sett på utviklingen og kommentert med bekymring. De har unnlatt å gjøre ting som er nødvendig, sier Torstein Tvedt Solberg (Ap) i finanskomiteen på Stortinget til avisen.Sammen med KrF fremmet Arbeiderpartiet et forslag om gjeldsregister i komitébehandlingen av budsjettet i fjor høst, men dette ble nedstemt av regjeringspartiene. SV slutter seg også til kravet om et gjeldsregister.– Et slikt register ville ha gjort det lettere å stoppe lån til mennesker som ikke har reell betalingsevne, sier finanspolitisk talsmann i partiet Snorre Valen.Politisk rådgiver Ronny Røste (Frp) i Barne- og likestillingsdepartementet sier embetsverket jobber videre med gjeldsregisteret og vil få det på plass «så raskt som mulig». (©NTB)