<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mexicos president: Vil du ha en mur, får du bygge den selv

President Enrique Peña Nieto i Mexico er klar i sin tale overfor republikanernes trolige presidentkandidat i USA og sier at dersom Donald Trump vil ha en mur, må han bygge den selv.

    Publisert 11. juli 2016 kl. 06.20
    Oppdatert 11. juli 2016 klokken 06.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord

    – Det er utenkelig at Mexico betaler for en mur som det, sier han til CNN.Presidenten har tidligere vært forsiktig med å kommentere Trumps utspill direkte, men i mars sa han at Trump skader forholdet mellom landene. I søndagens intervju kommenterer han for første gang den mye omtalte muren som Trump vil bygge for å holde mexicanere ute. Trump har sagt at mexicanske innvandrere fører med seg kriminalitet og narkotika til USA, og han har omtalt mexicanere som «voldtektsforbrytere».– Vi har et forhold bygd på koordinasjon og samarbeid innen sikkerhet. Vi er strategiske partnere som jobber for sikkerheten i Nord-Amerika, sier Peña Nieto, og legger til at han ikke kan være enig i Trumps generaliseringer av befolkningen i nabolandet. (©NTB)