<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny rentedom er klar

Den amerikanske sentralbanken avsluttet sitt to dager lage rentemøte med ny rentebeslutning onsdag.

    Publisert 27. juli 2016 kl. 20.00
    Oppdatert 27. juli 2016 klokken 21.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 173 ord

    Rentekomiteen i Den amerikanske sentralbanken i USA har i dag besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,25 - 0,5 prosent.Men skal vi tro de som har tolket ordlyden i beslutningen er det nå, ifølge Marketwatch, mer sannsynlig at det kommer en renteheving på rentemøtet i september enn tidligere.Tradere har nå beregnet sannsynligheten for en renteheving i desember til 46,3 prosent, opp fra 41 prosent før dagens rentebeslutning. Markedet har imidlertid ikke fullt ut priset inn en renteheving før i mars neste år.Uansett blir referatet fra dagens rentemøte, som kommer 17. august, kanskje bli viktigere enn på lengeAlle av FEDs medlemmer, med unntak Esther L. George, stemte for å holde rente uendret. George mente imidlertid at den burde heves til 0,5 - 0,75 prosent.Dollaren mot den norske kronen svinget i begge retninger da rentebeslutningen ble kjent, og etter ca. 10 minutter lå den rundt 8,6 kroner. 10 minutter senere var dollaren tilbake på 8,57-nivået. Og utover kvelden falt den tilbake til 8,55 kroner, etter å ha vært ned mot 8,52.Live valutakurser her Hele rentebeslutningen Se sentralbanksjef Janet Yellens redegjørelse