<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Terrortrusler mot den franske OL-troppen

Franske myndigheter har fått informasjon om et planlagt terrorangrep rettet mot landets OL-tropp, ifølge fransk militæretterretning.

  Publisert 14. juli 2016 kl. 13.14
  Oppdatert 14. juli 2016 klokken 13.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  Kristus Frelseren, eller Cristo Redentor på portugisisk, er en av flere store Jesus-statuer, denne er plassert på fjelltoppen Corcovado i Rio de Janeiro i Brasil. Statuen ble reist i 1931 og er 39,6 meter høy medregnet sokkelen.

  Opplysningene kommer fra Christophe Gomart, leder for Direktoratet for militæretterretning, og ble lagt fram for en parlamentarisk kommisjon i mai.Den hovedmistenkte skal være en brasiliansk statsborger. Ellers er det få detaljer om attentatplanene som vises i rapporten, som først er offentliggjort nå.Brasilianske myndigheter opplyser til nyhetsbyrået AFP at de ikke har fått noen som helst informasjon fra franske myndigheter.Tidligere denne måneden uttalte Brasils justisminister Alexander Moraes at et jihadistangrep mot OL i Rio var en muligheten, men lite sannsynlig.47.000 politifolk og 38.000 soldater er mobilisert for ivareta sikkerheten til 10.500 sportsutøvere, samt embetsmenn, journalister og turister fra hele verden, som befinner seg i det søramerikanske landet under lekene, som går fra 5. til 21. august. (©NTB)