<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venstre og Krf var imot - ESA sier ja

At sendinger fra utlandet med en verdi på under 350 kroner er toll- og avgiftsfrie, innebærer ikke statsstøtte, fastslår EFTAs overvåkingsorgan (ESA).

    Publisert 13. juli 2016 kl. 12.40
    Oppdatert 13. juli 2016 klokken 13.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord

    ESA mottok en klage på grensen i oktober 2015. I en pressemelding onsdag skriver de at saksbehandlingen nå er avsluttet. Avgjørende for vurderingen om at 350-kronersgrensen ikke er ulovlig statsstøtte, er at fritaket ikke favoriserer enkelte foretak eller produksjonen av enkelte varer, slik EØS-avtalen om statsstøtte krever.Overvåkingsorganet slår fast at grensen er en naturlig del av et velfungerende sett med tollregler, og er med på å sikre effektiv tollbehandling av importvarer til Norge.Tidligere var grensen for hva man kunne handle i utenlandske nettbutikker 200 kroner. I januar 2015 ble grensen økt til 350 kroner, men summen inkluderer nå frakt og forsikring.Finansminister Siv Jensen (Frp) og regjeringen ønsket opprinnelig å heve grensen til 500 kroner, men Venstre gikk mot planen. Også KrF var motstander av økningen.– Vi legger opp til en grense på 350 kroner. Vi må se på effektene av å øke grensen til 350 kroner før vi vedtar en ytterligere økning til 500 kroner, sa stortingsrepresentant for Venstre Ketil Kjenseth i 2014. (©NTB)