<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Viktig å komme til bunns i Nice-angrepet

Utenriksminister Børge Brende (H) oppfordrer til solidaritet og samhold etter terrorangrepet i Nice.

Publisert 17. juli 2016 kl. 07.44
Oppdatert 17. juli 2016 klokken 07.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord

– Det er viktig å stille opp i solidaritet mot den typen uhyrlig terrorisme, og den usikkerheten Frankrike nå opplever, sier Brende til NTB lørdag.– Det er viktig at franske myndigheter kommer til bunns i hva som har skjedd, fortsetter Brende, som har hatt flere samtaler med den franske utenriksministeren Jean-Marc Ayrault i etterkant av angrepet.Ekstremistgruppa IS hevdet via propagandanettstedet Amaq at gjerningspersonen, som ikke nevnes ved navn, var en «IS-soldat» og at angrepet ble utført «som svar på våre oppfordringer om å slå til mot land som kjemper mot IS».– Jeg legger merke til at IS har gått ut og tatt ansvar. Franske myndigheter sier at de ikke har trukket noen konklusjon om gjerningsmannen er tilknyttet en terrororganisasjon, sier Brende.Sammen med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) skal Brende delta på et felles ministermøte i kjernekoalisjonen mot IS i Washington neste uke. Der skal det blant annet jobbes for å legge opp en ny strategi for hvordan trappe opp kampen mot terror ytterligere framover.Minst 84 personer er drept og over 200 såret i angrepet på Promenade des Anglais i Nice torsdag kveld.