<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha rushtidsavgift på flyplassene

Oslo SV vil innføre rushtidsavgift for de store flyplassene for å redusere flytrafikken.

    Publisert 14. juli 2016 kl. 05.37
    Oppdatert 14. juli 2016 klokken 05.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 123 ord

    Gruppeleder for Oslo SVs bystyregruppe, Sunniva Holmås Eidsvoll, mener en slik avgift vil redusere veksten i flytrafikken og spre trafikken utover døgnet.– Du gjør det dyrere for flyselskapene å bruke flyplassen i rushtiden ved å ha ulike kostnader gjennom døgnet. Den kostnaden kan igjen løftes over på kunden gjennom dyrere billettpriser i rushtiden, sier Eidsvoll til Klassekampen.En rushtidsavgift på flybilletter vil i stor grad ramme næringslivet.– Det kan få bedrifter til å bruke videokonferanser oftere, velge toget i stedet eller se på muligheten for å redusere reisingen, sier Eidsvoll.Trafikktoppene på morgen og ettermiddag truer kapasiteten ved Oslo lufthavn, og Eidsvoll lanserer rushtidsavgift som et alternativ til å bygge ut flyplassen. Forslaget sendes til SVs programkomité og behandles på SVs landsmøte i mars. (©NTB)