<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erna mest populær

Arbeiderpartiet øker, mens Høyre faller på Dagbladets partibarometer. Velgerne har imidlertid større tillit til Erna Solberg som regjeringssjef enn til Jonas Gahr Støre.

    Publisert 29. aug. 2016 kl. 06.38
    Oppdatert 29. aug. 2016 klokken 06.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 202 ord

    Mens 28 prosent mener Høyre-lederen er best egnet til å styre landet, svarer 23 prosent det samme om Jonas Gahr Støre, skriver Dagbladet. I juni ledet Støre soleklart, og byttet skyldes først og fremst at han har stupt – hele 10 prosentpoeng – mens Solberg bare har falt 1 siden forrige måling i juni. Bare litt over halvparten av deres egne velgere stiller seg bak de to partilederne i det spørsmålet.Siden juni i har Ap økt med 3,4 prosentpoeng til 34,1 prosent på partibarometeret som er utarbeidet for Ipsos MMI. Dette er den eneste bevegelsen som er større enn feilmarginen i målingen, som er på mellom 1,5 og 3,3 prosentpoeng. SV går fram 0,7 til 4,4 og kommer dermed over sperregrensen i denne målingen, mens Sp går tilbake 0,4 til 6,3 prosent.Høyre går ned 1 prosentpoeng til 24,3, mens regjeringspartner Frp kryper fram forsiktige 0,2 til 16,4. Støttepartiene KrF og venstre ender på henholdsvis 4,4 (-0,6) og 3,8 (-0,5).De Grønne står stille på 3,5 prosent, mens Rødt faller 0,5 til 1,5 prosents oppslutning.Med ett mandat til Rødt, ville målingen gitt de rødgrønne 84 mandater, like mange som den ikke-sosialistiske blokken. MDG får også ett mandat og ville blitt tungen på vektskålen. (©NTB)