<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Listhaug stiller i hjemfylket

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kaster seg inn i kampen om å få representere hjemfylket Møre og Romsdal på Stortinget.

    Publisert 26. aug. 2016 kl. 06.05
    Oppdatert 26. aug. 2016 klokken 06.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 386 ord

    Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal sender i disse dager ut forslag til Fremskrittspartiets lokallag der Frp-statsråden er foreslått på sikker plass, ifølge Dagbladet .Etter at Listhaug tidligere i måneden gjorde det klart at hun ønsket en plass på Stortinget, har det vært uklart hvilket fylke hun ville stille i. Statsråden bekrefter nå at hun har sagt ja til å stille i hjemfylket.– Det har vært stort engasjement i flere fylker for å få meg på nominasjonslista, noe jeg tar som en stor tillitserklæring. Jeg er veldig beæret, men måtte til slutt velge. Da var Møre og Romsdal det riktige, sier Sylvi Listhaug.– Selv om jeg har bodd i Oslo i mange år, er jeg fortsatt sterkt knyttet til bygda mi Ørskog og Møre og Romsdal. Jeg ble veldig glad over å bli spurt.Hard konkurranseListhaug har sagt at en forutsetning for at hun stiller er at hun nomineres på sikker plass, noe hun trolig får hard konkurranse om.Begge partiets nåværende representanter fra fylket, parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik og Oscar Grimstad, har varslet at de ønsker en ny periode på Stortinget. I tillegg er landbruks- og matminister Jon Georg Dale kandidat.Den siste tiden har det blitt spekulert heftig om hvilket fylke Listhaug ville stille i. Valgforsker Frank Aarebrot sa tirsdag at det vil være attraktivt for et fylkeslag å få den profilerte politikeren på topp på sin nominasjonsliste.– En kjent førstekandidat gir resten av listen drahjelp, og partiet kan kanskje få inn flere personer på Stortinget, sier Aarebrot til NTB.I denne perioden har Frp i Møre og Romsdal to personer inne på Stortinget, mens fylket hadde tre i forrige periode.– Ble bedt om å fortsetteListhaug har tidligere kun vært vararepresentant for Oslo og for Møre og Romsdal på Stortinget. Hun har brukt sommeren på å vurdere om hun vil søke stortingsplass i neste periode. I et intervju med Dagbladet forrige fredag kom avklaringen.– Jeg har fått veldig mange henvendelser fra politisk engasjerte mennesker, både internt i partiet, men også masse vanlige folk utenfor partiet. De har bedt meg fortsette. Jeg synes det er vanskelig å skuffe dem som har tro på meg, sa Listhaug til avisen.Dersom Listhaug blir fast representant gjør det henne ikke mindre aktuell som ny nestleder i partiet, dersom Ketil Solvik-Olsen eller Per Sandberg gir seg neste år. Begge har takket nei til stortingsplass. (©NTB)