<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Målet ryker selv uten mer olje, kull og gass

Togradersmålet ryker hvis all olje, kull og gass hentes ut fra feltene hvor utvinningen allerede er i gang, ifølge en ny rapport. Selv uten ett eneste nytt oljefelt blir klimautslippene for store til at vi kan regne med å nå målet.

    Publisert 23. sep. 2016 kl. 05.46
    Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 05.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord

    Det er konklusjonen i en ny rapport fra organisasjonen Oil Change International , som baserer seg på tall fra det norske selskapet Rystad Energy.Forbrenning av all olje, kull og gass i feltene som er i drift i dag, anslås å forårsake utslipp som er for store til å unngå global oppvarming på mer enn to grader.Å unngå kraftigere oppvarming enn dette har lenge vært et erklært mål som nærmest alle verdens land har stilt seg bak. På klimatoppmøtet i Paris i fjor ble det i tillegg fastsatt en enda mer ambisiøs målsetting: Å unngå mer enn 1,5 graders oppvarming.Dette målet ryker selv om kullutslippene holdes ute av regnestykket – hvis all olje og gass hentes ut av feltene som er i drift i dag, ifølge rapporten.– Disse funnene viser at den norske regjeringen må stanse alle nye tildelinger av olje- og gassfelter i Norge. Det betyr i praksis betyr at 23. og 24. konsesjonsrunde må avlyses, sier leder Truls Gulowsen i Greenpeace Norge i en uttalelse. (©NTB)