<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Robek-kommune vil låne 35 millioner til cruisehavn

  Publisert 23. sep. 2016 kl. 05.44
  Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 05.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 112 ord
  Porsangerfjorden - Foto: Foto:Tore Sannum SCANPIX

  Torsdag vedtok Porsanger kommune å låne 35 millioner kroner for å bygge ut en snuhavn i Hamnbukt, med en kai som kan ta imot cruiseturister og åpne for mer fleksibilitet for forsvarets store transportskip, skriver NRK.Porsanger står på Robek-lista og må derfor få godkjent et eventuelt lån av fylkesmannen. Skulle kommunen få lov til å ta opp lånet frykter opposisjonspolitikerne at befolkningen blir skadelidende.Jon Nikolaisen (Sp) mener prisen på snuhavna vil bli mye høyere enn det som er framlagt, og tok til orde for å bruke penger på skoler, heller enn nye lån.– Jeg frykter at vi må kutte så mye i driften at befolkningen i kommunen blir skadelidende, sier Nikolaisen. (©NTB)