<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solberg: – Obama vil bli savnet

Statsminister Erna Solberg (H) mener Barack Obama vil bli savnet når han ikke lenger er USAs president.

    Publisert 21. sep. 2016 kl. 06.06
    Oppdatert 21. sep. 2016 klokken 06.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord

    – Obama kommer til å bli savnet fordi han har vært en talsmann for de grunnleggende verdiene som skal styre politikken, og ikke bare egeninteresser. Han har vært godt likt i veldig mange land, fordi vi oppfatter at han ser på USAs rolle i å finne felles løsninger. Hans plattform har vært en plattform som mange har kunnet se at gjør verden bedre, sier Solberg til NTB.Hun mener Obamas farvel til FN var et verdig punktum.– Det var en flott avskjedstale, og den var et godt forsvar for de verdiene vi står for, sier Solberg, og påpeker at hun spesielt likte Obamas uttalelser om flyktningkrisen verden står overfor.Obama sa i sin tale at land som er velsignet med rikdom og god geografisk beliggenhet, må gjøre mer for å hjelpe flyktninger.– Det er fint at han snakker om at andre land bør ta imot flere flyktninger. Norge tar jo allerede imot mange flere enn USA i forhold til vår størrelse, så han bør også begynne hjemme, mener Solberg. (©NTB)