<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ted Cruz stemmer likevel på Trump

Ted Cruz har ombestemt seg og velger likevel å gi sin stemme til erkerivalen Donald Trump i presidentvalget. Trump takker for støtten.

    Publisert 24. sep. 2016 kl. 09.02
    Oppdatert 24. sep. 2016 klokken 09.04
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 265 ord

    Cruz' snuoperasjon er oppsiktsvekkende fra en mann som har kalt Trump «en notorisk løgner» og «ytterst amoralsk». Under nominasjonskampen anklaget Cruz også rivalen for å fornærme hans kone og beskylde hans far for å være involvert i drapet på John F. Kennedy.Trump, som tidligere har uttalt at han ikke ønsket støtte fra Cruz, uttaler seg nå også i mer forsonlige ordelag.– Jeg er beæret over støtten fra Cruz. Vi har kjempet en hard kamp, og han var en tøff og briljant motstander. Jeg ser fram til å arbeide sammen med ham i mange år for å gjøre USA stort igjen, sier Trump i en uttalelse fredag.Kamp om høyesterettsdommerTed Cruz offentliggjorde sin støtte til Trump på Facebook-siden sin fredag. Den kristenkonservative republikaneren skriver blant annet at valg av nye høyesterettsdommere er avgjørende for at han velger å støtte Trump framfor Hillary Clinton i presidentvalget i november.– Vi er kun én dommer fra å miste våre grunnleggende rettigheter, og den neste presidenten skal utnevnte fire nye dommere. Vi vet at Clinton utvilsomt vil utnevne venstreideologer. Trump derimot har lovet å utnevne dommere som Scalia, skriver Cruz med henvisning til den tidligere konservative høyesterettsdommeren Antonin Scalia.Kritisk punktCruz' støtte til Trump kommer på et kritisk punkt i valgkampen. Den første TV-debatten mellom presidentkandidatene går av stabelen mandag, og selve valget er om bare sju uker.Hillary Clinton leder fortsatt kappløpet om Det hvite hus, viser et gjennomsnitt av de siste meningsmålingene.Clinton har nå 45,5 prosent av velgerne i ryggen, mens Donald Trump har 43,4 prosent oppslutning, viser en sammenstilling av de åtte siste landsomfattende meningsmålingene, utført av nettstedet RealClearPolitics. (©NTB)