<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil heve aldersgrensen på røyk og snus

En enstemmig programkomité i Senterpartiet går inn for å heve aldersgrensen på snus og røyk fra 18 til 20 år.

  Publisert 22. sep. 2016 kl. 05.53
  Oppdatert 22. sep. 2016 klokken 05.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 108 ord
  Foto: Scanpix

  I tillegg til økt aldersgrense foreslås det også økte avgifter på tobakk og reklamefrie tobakkspakker, slik helseminister Bent Høie har foreslått, skriver TV 2.– Tobakksbruk er den enkeltfaktoren som bidrar til mest helseskade i Norge og da mener vi at 20 års aldersgrense er et av flere tiltak som kan bedre folkehelsen og utjevne sosiale helseforskjeller, sier helsepolitisk talskvinne Kjersti Toppe i (Sp). Selv om programkomiteen er enstemmig, regner Toppe med debatt fram mot landsmøtet til våren.Tidligere har både legeforeningen og Helsedirektoratet ønsket 20 års aldersgrense. Frps Bård Hoksrud er derimot ikke begeistret.– Det er et moralistforslag fra Senterpartiet som egentlig bør puttes i søppelkassa, sier stortingsrepresentanten. (©NTB)