<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil starte EU-utmeldingen tidlig neste år

Regjeringen i Storbritannia vil tidlig neste år begynne den formelle prosessen som skal ta landet ut av EU, ifølge utenriksminister Boris Johnson.

    Publisert 23. sep. 2016 kl. 05.41
    Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 05.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 83 ord

    I et intervju med TV-stasjonen Sky News sier han at regjeringen tar sikte på å aktivere Lisboa-traktatens artikkel 50 i begynnelsen av 2017.Dette blir statsskuddet for forhandlingene om betingelsene for utmeldelsen. Forhandlingene vil i utgangspunktet kunne ta to år, men Johnson tror det kan gå fortere.– Jeg tror ikke at vi faktisk trenger å bruke så mye som to år, men vi får se hvordan det går.Tidligere har statsminister Theresa May lovet at artikkel 50 ikke vil bli utløst allerede i år. (©NTB)