<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Presset på å outsource og nedbemanne vil øke

Finans Norge-sjefen mener den nye finansskatten vil kunne kunne medføre at bankene har mindre kapital igjen til å stille opp med for næringslivet.

Publisert 7. okt. 2016
Oppdatert 7. okt. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Idar Kreutzer. Foto: Scanpix

Finansminister Siv Jensen foreslo i statsbudsjettet torsdag å øke arbeidsgiveravgiften for finansnæringen med fem prosent, og samtidig unnta næringen for lettelsen i selskapsskatten fra 25 til 24 prosent.Forslaget har ført til sterke reaksjoner fra både finansnæringen og ansatte. De mener dette i praksis vil føre til nedbemanning og at bank- og forsikringstjenester vil bli dyrere, skriver Dagens Næringsliv.Fordi bankene er så ulikt bygget opp, vil forslaget ramme ulikt, er tilbakemeldingen fra banknæringen- Økt arbeidsgiveravgift rammer sparebankene ekstra hardt fordi vi tradisjonelt har flere ansatte og kontorer enn banker med andre driftsformer som for eksempel Bank Norwegian, skriver adm. direktør i Sparebank 1 Østfold Akershus, Arild Bjørn Hansen, i en e-post til avisen.Bank Norwegian ønsker ikke å kommentere den foreslåtte finansskatten.- Presset på å outsource og nedbemanne vil øke. Samtidig skal finansnæringen betale en større del av overskuddet i skatt enn resten av næringslivet. Dette vil kunne medføre at bankene har mindre kapital å stille opp med for næringslivet, sier administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer, til DN.