<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carl I. Hagen klar for comeback på Stortinget

Frp-veteran Carl I. Hagen (72) har blinket ut sine viktigste politiske områder fram mot valget neste år. Han vil kjempe for seniorene, mot innvandring og ta et oppgjør med det han kaller klimahysteri.

    Publisert 12. des. 2016 kl. 21.57
    Oppdatert 12. des. 2016 klokken 22.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 412 ord

    Ønsket om rikspolitisk comeback for den tidligere Frp-formannen lever i beste velgående.Mandag kveld ble han klappet inn på fjerdeplass på nominasjonslista til Oslo Fremskrittsparti etter at fylkesleder og motkandidat Aina Stenersen, leder i Oslo Frp, overraskende trakk seg.På gråtenHagen sier han ikke visste noe om Stenersens beslutning på forhånd. Først på talerstolen erklærte hun at hun heller vil satse på oslopolitikken og kommunevalget i 2019.– Jeg ble veldig forbauset og veldig rørt. Men da var i hvert fall kampen over, sa Hagen etterpå.Med tykk stemme og tårer i øynene takket han Stenersen for å ha trådt til side.– Du og jeg har i hvert fall bidratt til oppmerksomhet og spekulasjon rundt Oslo Fremskrittspartiets nominasjonsmøte! spøkte han.Stenersen understreker at beslutningen om å trekke seg var fullt og helt hennes egen. Hun ville ikke svare på hvem i Frp som var orientert på forhånd.– Kan bli eldst på tingetSiv Jensen, Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari fikk de tre første plassene på listen.Fremskrittspartiet har i dag to representanter fra Oslo på Stortinget. Fjerdeplassen er viktig fordi den rykker opp som vararepresentant dersom Frp fortsetter i regjering.72 år gamle Hagen vil da kunne bli den eldste representanten på Stortinget. Han er eldre enn dagens eldste representant, Høyres Svein Flåtten, som ikke stiller til gjenvalg.Alder er et tema som engasjerer kraftig, og spørsmål om han har tenkt på å la yngre krefter slippe til, føyses bort. Som svar peker han på at begge de to presidentkandidatene i USA ville vært over 70 år ved tiltredelse.– Jeg er mot aldersgrense. Du kan bli president i USA, men ikke meddommer i en norsk rett, sier Hagen.– Integrering ikke nokMotivasjonen for å kjempe for fjerdeplassen kom for alvor da Frp-leder Siv Jensen ringte for halvannen uke siden og fortalte at bilpakken lå fast i budsjettavtalen med støttepartiene.Hagen varsler et kraftig oppgjør med det han omtaler som klimahysteri og bedrageri fra FNs klimapanel.– Som dere alle vet, er jeg hellig overbevist om at CO2-utslipp ikke har noen nevneverdig betydning for klimaet, sa han i talen til nominasjonsmøtet.Kampen mot innvandring blir et annet hovedtema. Hagen vil kjempe for at Norge skal opprette mottaksleire i Afrika og Asia, og mener innvandring til Norge må reduseres kraftig.Samtidig tar han til orde for å bekjempe islam som ideologi.– Mange muslimer betaler skatt og er ordentlige mennesker. Men kanskje vi må begynne å si: Det er ikke nok med integrering. Vi må ha assimilering. De som er her må tilpasse seg norske forhold, sier han. (©NTB)