<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU tillater redningspakke til italiensk bank

Staten var nødt til å gripe inn for å redde banken.

    Publisert 29. des. 2016 kl. 22.39
    Oppdatert 29. des. 2016 klokken 22.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord

    Den kriserammede italienske banken Monte dei Paschi de Siena (MPS) ser ut til å være reddet etter at landets myndigheter har fått grønt lys fra EU-kommisjonen til å tre støttende til.Banker med lav kapital skal i utgangspunktet ikke motta hjelp for å bedre sin betalingsevne, ifølge EU-reglene. Dermed måtte italienske myndigheter søke på vegne av MPS, som er den eldste eksisterende banken i verden, grunnlagt i 1472.EU understreker at innvilgelsen ikke omfatter noen omstrukturering av bankens økonomi.Banken har slitt med en rekke kostbare lån og det som betegnes som et overpriset oppkjøp av en annen bank.Den europeiske sentralbanken har bedt om at MPS øker sin kapital til 80 milliarder kroner. Dermed var staten nødt til gripe inn for å redde banken.Italienske myndigheter har allerede vedtatt å lage et fond på 180 milliarder kroner for å redde landets skrantende økonomi. (©NTB)