<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hagen vil tilbake på Stortinget

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen ønsker å gjøre comeback i rikspolitikken. Han tar opp kampen om fjerdeplassen på partiets stortingsvalgliste i Oslo.

  Publisert 11. des. 2016 kl. 10.30
  Oppdatert 11. des. 2016 klokken 10.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 239 ord
  Carl I Hagen. Foto: Scanpix

  Hagen var Fremskrittspartiets formann fra 1978 til 2006 og satt på Stortinget fra 1981 til 2009.– Jeg tror det kan være en fordel for Fremskrittspartiet med en fritt-talende Hagen tilbake i rikspolitikken. Dessuten tilsier alderssammensetningen at det bør være flere gamlinger på Stortinget, sier 72-åringen til NTB.Har sagt jaDet blir kampvotering når nominasjonsmøtet i Oslo Frp holdes mandag.Fylkesleder Aina Stenersen er innstilt på fjerdeplass på listen. På samme plass er Hagen foreslått av Grünerløkka Frp.– Jeg er blitt spurt av flere om jeg vil være kandidat til fjerdeplassen, og det har jeg takket ja til, sier Hagen til NTB.Listeforslaget toppes av partileder Siv Jensen, etterfulgt av Christian Tybring-Gjedde og Mazyar Keshvari.Kamp før æreHagen er innstilt på sisteplass, omtalt som æresplassen av nominasjonskomiteens leder Peter Meidell.Hagen sier at han heller vil ha «kampplassen» enn «æresplassen».– Dersom vi fortsetter i regjering, vil fjerdeplassen i Oslo rykke opp som første vara. Dermed blir dette en slags kampplass. Og ikke vet jeg, men jeg ser ikke bort fra at det kan trekke noen ekstra stemmer til Frp-listen i Oslo, sier Hagen.Hagens varaStenersen gir ikke fra seg fjerdeplassen uten kamp.– Jeg er glad og ydmyk over å ha blitt innstilt av nominasjonskomiteen. Nå ligger det an til kampvotering. Det blir opp til nominasjonsmøtet å avgjøre utfallet, sier hun.Stenersen er Hagens vararepresentant til bystyret i hovedstaden.Hun har varslet at hun frasier seg gjenvalg som lokallagsleder når Oslo Frp har årsmøte i februar neste år. (©NTB)