<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Merkel forsvarer flyktningpolitikken i nyttårstale

Merkel sier at serien av terrorangrep i Tyskland i 2016 – senest med lastebilangrepet mot et julemarked i Berlin – for alvor har satt nasjonen på prøve.

  Publisert 31. des. 2016 kl. 07.49
  Oppdatert 31. des. 2016 klokken 07.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 170 ord
  Angela Merkel - Foto: AP

  Terrortrusselen mot Tyskland er et av de sentrale temaene i statsminister Angela Merkels nyttårsbudskap til sine landsmenn. Samtidig forsvarer hun flyktningpolitikken.I talen, som blir vist på tysk TV lørdag kveld, gjør Merkel det klart at hennes regjering vil ta alle nødvendige skritt for å ivareta sikkerheten i Tyskland.Samtidig oppfordrer hun tyskerne om å holde fast i «demokratiske verdier». I sterke ordelag forsvarer hun den kontroversielle avgjørelsen i september 2015 om å åpne Tysklands grenser for flyktninger som sto fast i Ungarn. Statsministeren sier at bombingen av Aleppo det siste året har vist «hvor viktig og riktig» det har vært å tilby beskyttelse for dem som flykter fra krigens grusomheter.Merkel sier at serien av terrorangrep i Tyskland i 2016 – senest med lastebilangrepet mot et julemarked i Berlin – for alvor har satt nasjonen på prøve. Hun lover samtidig at hennes konservative regjering vil fortsette å skjerpe landets sikkerhet neste år, og at de «så fort som mulig vil innføre tiltak på områder hvor politiske endringer eller lovendringer er nødvendige». (©NTB)