<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen sier nei til utenlandske spillselskaper

Regjeringen kommer ikke til å la utenlandske spillselskaper få lisens i Norge, ifølge TV 2. Dermed beholder Norsk Tipping sin enerett.

    Publisert 16. des. 2016 kl. 06.57
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 04.53
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 234 ord

    Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) bekrefter overfor kanalen at regjeringen har landet på at spillmonopolet skal bestå.Begrunnelsen er ifølge Helleland at Norsk Tipping er med på å finansiere kultur, idrett og frivillighet i Norge. Hensynet til de spillavhengige har også vært viktig.Godt nytt– Når vi først skal ha spill så må vi også sørge for at vi ivaretar de som har problemer med dette. Det er det vi gjør nå, samtidig som overskuddet av Norsk Tipping skal gå til aktivitet i hele landet, til gode kulturformål, til idrett og til frivillighet.Administrerende direktør Åsne Havnelid i Norsk Tipping er glad for beslutningen fra regjeringen om å ikke åpne for å gi lisens til utenlandske spillselskaper.Det betyr at Norsk Tipping fortsatt vil ha enerett til å markedsføre og selge pengespill i Norge.– Dette er en god nyhet for dem som er opptatt av ansvarlighet og frivillig aktivitet i hele landet, og en dårlig nyhet for dem som er opptatt av spillselskaper på Malta, sier Havnelid.Et verdivalgHun mener Norsk Tipping ivaretar dem som har problemer på en god måte, blant annet gjennom tapsgrenser og oppfølging.– Dette er et viktig verdivalg. Regjeringen viser her at den setter hensynet til dem som sliter med pengespill foran kommersielle interesser, sier Havnelid.Et nei til utenlandske spillselskaper betyr ifølge Havnelid også et nei til en mangedobling av tilbudet av aggressive kasino- og sportsspill, en spillkategori som er tett forbundet med spilleproblemer og spilleavhengighet. (©NTB)