<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Vesten støtter IS

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hevder den USA-ledede koalisjonen i Syria støtter ekstremistgruppa IS.

  Publisert 28. des. 2016 kl. 10.38
  Oppdatert 28. des. 2016 klokken 10.39
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Lefteris Pitarakis

  På en pressekonferanse tirsdag uttrykte Erdogan misnøye med USAs hjelp til den syrisk-kurdiske militsen YPG og partiet PYD. Dette samarbeidet er offentlig kjent og har pågått en stund, til tross for at Tyrkia anser YPG og PYD for å være terrorgrupper.Erdogan hevdet imidlertid også at USAs koalisjon hjelper den ytterliggående islamistgruppa IS, som også er kjent under forkortelsen Daesh.– De støtter alle terrorgruppene – YPG, PYD, men også Daesh, sa den tyrkiske presidenten.– Det er helt tydelig. Vi har bekreftede bevis, med bilder og videoer, la han til.Presidenten i NATO-landet Tyrkia kom med samme anklage under et besøk i Pakistan i november. Da hevdet han at «Vesten står sammen med Daesh nå» og at den ytterliggående islamistgruppa har våpen som er produsert i vestlige land.Tidligere er Tyrkia selv blitt beskyldt for å støtte IS i den syriske borgerkrigen. Anklagene er blitt avvist av tyrkiske myndigheter. (©NTB)