<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mann skutt og drept på Orly-flyplassen i Paris

En mann er skutt og drept på Orly-flyplassen sør for Paris etter at han tok et våpen fra en soldat.

    Publisert 18. mars 2017 kl. 10.44
    Oppdatert 18. mars 2017 klokken 10.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord

    Mannen løp inn i en butikk før han ble skutt og drept, opplyser en talsmann for det franske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP. Det er uklart om han da hadde fått med seg våpenet.Talsmannen sier videre at ingen andre personer ble såret i hendelsen.Ifølge AFP tok mannen et våpen fra en av soldatene som er utplassert på flyplassen. Soldaten er en del av antiterrorstyrken Sentiel, som holder vakt flere steder i Frankrike for å forhindre angrep.– På veiAnti-terrorpolitiet er i ferd med å bli utplassert og bombeeksperter undersøker om mannen hadde eksplosiver på seg, ifølge BFMTV.Innenriksminister Bruno Le Roux er på vei til Orly.Franske medier melder at en politiaksjon pågår, og at den sørlige delen av flyplassen er evakuert.SAS og NorwegianFlytrafikken til Orly er stanset etter skyteepisoden, melder AFP like etter klokka 10.Norwegian flyr til Orly, men selskapet har ingen avganger til flyplassen lørdag. SAS har et fly i lufta på vei til Charles de Gaulle-flyplassen i den franske hovedstaden. Charles de Gaulle ligger nord for Paris.Orly er den nest største flyplassen ved Paris etter Charles de Gaulle og har både innenriksflyginger og internasjonale ruter til destinasjoner i Europa og Afrika.(©NTB)