<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NATO og Russland i samtaler

Den militære ledelsen i NATO og det russiske forsvaret hadde fredag sitt første telefonmøte siden Ukraina-krisen førte til isfront mellom partene.

  Publisert 3. mars 2017 kl. 13.26
  Oppdatert 3. mars 2017 klokken 13.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 130 ord
  Braastad, Audun

  General Petr Pavel, som leder NATOs militærkomité, har hatt samtaler med den russiske forsvarssjefen Valerij Gerasimov for å diskutere mulige militært samarbeid, opplyser det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse fredag."Dette er det første militære toppmøtet siden NATO bestemte seg for å fryse samarbeidet med Russland," heter det i uttalelsen.De to diskuterte sikkerhet, og muligheten for å gjeninnføre militært samarbeid, ifølge departementet.Moskva og Gerasimov benyttet anledningen til å klage over alliansens "stadig økende militæraktivitet nær den russiske grensen".NATO styrker sitt nærvær hos allierte i Øst-Europa, som har fryktet Russland siden landet annekterte Krim-halvøya fra Ukraina i 2014.Samtalene mellom NATO og Russland kommer samtidig som USA-administrasjonen med president Donald Trump i spissen, forsøker å forsikre NATO-landene om sin lojalitet selv om landet legger press på at andre nasjoner bør øke forsvarsbudsjettene sine.