<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Syrisk flyktning tapte rettssak mot Facebook etter Merkel-selfie

En syrisk flyktning har tapt søksmålet han anla mot Facebook etter at han som følge av en selfie med statsminister Angela Merkel, ble hetset på internett.

  Publisert 7. mars 2017 kl. 14.46
  Oppdatert 7. mars 2017 klokken 14.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  Matthias Schrader

  Facebook kan ikke pålegges å aktivt søke gjennom og slette injurierende innlegg, slik som dem som feilaktig har koblet 19 år gamle Anas Modamani til islamistangrep og voldelige episoder, heter det i kjennelsen tirsdag.Modamani var en av flere asylsøkere som tok selfie med Merkel i 2015 i Berlin.Men senere begynte bildet hans å dukke opp i innlegg i sosiale medier, der det ble hevdet at 19-åringen var involvert i kriminalitet og terrorvirksomhet.Blant annet ble han i mars i fjor identifisert som Najim Laachraoui, en av terroristene som sto bak Brussel-bombene. Før nyttår ble Modamani pekt ut som en av dem som satte fyr på en sovende, hjemløs mann på T-banestasjonen i Berlin.– Hver gang det skjer noe som involverer flyktninger blir han brukt som et ikon på Merkels flyktningmodell og svertet med alle slags mulige kriminelle handlinger, sa Modamanis advokat Chan-jo Jun da søksmålet ble varslet i januar.Det er så langt ikke kjent om Modamani vil anke saken.