<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Thailand innfører 20-årsgrense

Thailandske myndigheter hever aldersgrensen fra 18 til 20 år for kjøp av sigaretter. 

  Publisert 3. mars 2017 kl. 12.55
  Oppdatert 3. mars 2017 klokken 12.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 69 ord
  Foto: Berit Keilen / SCANPIX.

  Aldersgrensen blir strammet inn i et forsøk på å få unge til å stumpe røyken, ifølge myndighetene.Den nye loven, som ble vedtatt av nasjonalforsamlingen fredag, inkluderer også forbud mot tobakksreklame, gratisprøver, salg av enkeltsigaretter og salg av sigaretter i nærheten av skoler.Med den nye loven blir også strafferammen skjerpet med opptil tre måneders fengsel og eller bot på 7.200 kroner.Den tidligere aldersgrensen på 18 år ble innført i 1995.