<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump fjerner Obamas beskyttelse av vannkilder

Donald Trump signerte tirsdag en presidentordre som har som mål å fjerne regler for å beskytte amerikanske vannkilder, implementert under forgjenger Obama.

  Publisert 1. mars 2017 kl. 05.55
  Oppdatert 1. mars 2017 klokken 05.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 134 ord
  President Donald Trump speaks during a meeting with Senators on his Supreme Court Justice nominee Neil Gorsuch, Thursday, Feb. 9, 2017, in the Roosevelt Room of the White House in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) Evan Vucci

  Trump uttalte tirsdag formiddag at regelen var et "massivt makttyveri" fra miljødirektoratet EPAs side, som førte til at arbeidsplasser gikk tapt og rammet amerikanske bønder og entreprenører.Ifølge Trump har det vært motstand mot regelen fra hundrevis av organisasjoner i alle USAs 50 stater, og han kaller den "et av de verste eksemplene på føderal regulering" og en "katastrofe".Regelen hadde som mål å beskytte mindre elver og våtområder fra byggearbeider og forurensning. Den var en utvidelse av hvilke vann som beskyttes av "Clean Water Act".Trump lovet å fjerne regelen under valgkampanjen, og republikanerne har vært motstandere av den fra dag én. Demokratene mener den beskytter drikkevannet til millioner av mennesker.Presidenten omgjorde tidligere i år et vedtak fra Barack Obama som stanset utbyggingen av den omstridte oljerørledningingen Dakota Access ved Lake Oahe i delstaten North Dakota.(©NTB)