<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbrukerombud kan bli Forbrukertilsyn

Regjeringen foreslår at Forbrukerombudet skal skifte navn til Forbrukertilsynet. Det nye tilsynet skal kunne stanse lovbrudd raskere.

Publisert 5. apr. 2017 kl. 08.24
Oppdatert 5. apr. 2017 klokken 08.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
Logo Forbrukerombudet

Hvis Stortinget godtar endringene vil de kunne tre i kraft fra 1. januar neste år, skriver E24.– Forbrukermyndighetene må raskt og effektivt kunne gripe inn mot ulovlige forretningsmetoder. Dette er viktig både for de forbrukerne som blir villedet og alle seriøse næringslivsaktører som følger loven. Derfor foreslår vi flere endringer for et bedre forbrukervern, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til E24.Forbrukerombudet fører i dag tilsyn med markedsføring av produkter og tjenester og kan ilegge bøter. Forbrukerrådet fungerer også som en interesseorganisasjon for forbrukerne.Forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth er fornøyd med de foreslåtte endringene.– Vår erfaring er at dagens regler gjør det vanskelig å håndheve og stoppe visse former for alvorlige brudd på forbrukervernlovgivningen effektivt, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.(©NTB)