<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klimaforskere måtte avbryte på grunn av farlig, mye is

En ekspedisjon med 40 klimaforskere måtte avbryte første del av turen på grunn av farlige isforhold utenfor kysten av Newfoundland.

Publisert 15. juni 2017 kl. 13.24
Oppdatert 15. juni 2017 klokken 14.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 117 ord

En gruppe på 40 forskere ombord på forskningsskipet CCGS Amundsen, et skip som er kjent for sine isbrytende egenskaper, måtte ifølge CBC News  avbryte turen på grunn av for mye og tykk is utenfor kysten av Newfoundland nylig.Turen startet i Quebec City 25. mai, men på grunn av vanskelige isforhold, ble første delen av den 133 dager lange turen avbrutt.Ifølge klimaforsker David Barber, University of Manitoba, ble skipet opptatt med å hjelpe ferger og fiskebåter i  Strait of Belle Isle. Skip ble sittende fast i isen og noen tok inn vann.Den canadiske kystvakten meldte at de aldri hadde sett noe ligende i dette farvannet tidligere og forholdene var ifølge kystvakten farlig selv for en isbryter.De vanskelige isforholdene forklares med klimaforandringer.