<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt norsk skip på plass i Middelhavet

Det norske skipet Olympic Commander er nå på plass i Middelhavet. Skipet har overtatt etter Siem Pilot som i løpet av to år plukket opp over 34.000 migranter.

Publisert 11. juni 2017 kl. 00.36
Oppdatert 11. juni 2017 klokken 00.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
HANSEN, ALF OVE

Olympic Commander forlot Norge tidligere i vår, og er nå på plass i Catania i Italia, opplyser Kripos.Mannskapet ledes av en styrkesjef fra politiet og består av ti personer fra Forsvaret, elleve fra politiet og 16 fra rederiet.Skipet er 93 meter langt, og dekket er over 800 kvadratmeter. I måneden før avreise til Italia ble skipet spesialtilpasset for å delta i Operasjon Triton i Middelhavet. Hovedoppdraget til skipet er å drive grensekontroll, men deltar i søk og redningsarbeid når mannskapet blir anmodet om det.Skipet eies av det Fosnavåg-baserte rederiet Olympic Shipping.Det forrige norske skipet som deltok i Operasjon Triton i Middlehavet, Siem Pilot, plukket opp 34.278 mennesker på sjøen i løpet av to år, 99 av dem var døde.(©NTB)