<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kulturministerens pengegave til DNT møter motstand

Oslo kommune, Norsk Folkehjelp og Norges Handikapforbund reagerer på at regjeringen vil gjøre pengegave til Den Norske Turistforening mulig gjennom lovendring.

  Publisert 11. aug. 2017 kl. 05.48
  Oppdatert 11. aug. 2017 klokken 05.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 133 ord
  Sota Sæter ved Breheimen nasjonalpark i Skjåk. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

  I forbindelse med Den Norske Turistforeningens (DNT) 150-årsjubileum til neste år vil Kulturdepartementet å gi foreningen 50 prosent av overskuddet fra en av Norsk Tippings Lotto-trekninger i 2018. For å gjøre dette mulig, må pengespilloven endres midlertidig.Gaven til DNT, som er satt til maks 15 millioner kroner, gjør at støtten til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner og helse- og rehabiliteringsformål reduseres i en av Lotto-trekningene.– Kulturministeren bør få gjennomslag for gaven i statsbudsjettet, ikke hule ut tippemidlene, sier Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune, til Dagens Næringsliv.Kommunen er en av høringsinstansene til lovforslaget. Andre høringsinstanser som stiller seg kritiske er Handikapforbundet og Norsk Folkehjelp.– Det utsendte forslaget til midlertidig endring av pengespilloven er etter vår oppfatning prinsipielt svært uheldig, sier Arnstein Grendahl, generalsekretær i Norges Handikapforbund, til avisen.(©NTB)